Ångerrätt och retur

Ångerrätt & Reklamation på Apotek Nu
Ångerrätt & Reklamation på Apotek Nu

Ångerrätt och retur – Här kan du läsa vad som gäller när du ångrar ett köp eller vill reklamera en vara.

Ångerrätt

APOTEK.NU följer lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal, som säger att du som kund har 14 dagars ångerrätt. På APOTEK.NU får du 30 dagars ångerrätt.  Ångerfristen börjar löpa från dagen efter att du tagit emot varan. Ångerrätten gäller inte för läkemedel och kosttillskott och för varor där försegling eller plombering blivit bruten. Varan och förpackningen måste vara hela och oanvända för att du ska kunna returnera varan.

Du får tillbaka dina pengar inom 14 dagar från det att vi fått varan i retur. Du står själv för returfrakt och emballage.

APOTEK.NU förbehåller sig rätten att göra värdeminskningsavdrag i det fall kund hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion.

Läkemedel som returneras till APOTEK.NU kommer att destrueras i enlighet med lag och ingen återbetalning sker. Det gäller även läkemedel som returnerats på grund av ej uthämtade paket eller läkemedel som returnerats på grund av felaktig leveransadress.

Reklamation

Om du vill reklamera en vara ska du göra det så fort du upptäckt felet på varan. Du har rätt att reklamera varan fram till dess att förbrukningstiden gått ut eller annars inom tre år från köpet. Vi ersätter samtliga kostnader i samband med reklamationen efter att apotek.nu godkänt reklamationen.

Kontakta oss på kundservice@apotek.nu om du vill ångra ett köp eller reklamera en vara så hjälper vi dig.

Du kan också läsa mer vad som gäller för dig som konsument på konsumentverkets hemsida:

Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Där kan du även hitta en ångerblankett att använda om du vill ångra ditt köp.

Reklamationer enligt konsumentköplagen. Här kan du läsa om vad som gäller beträffande ångerrätt och retur samt reklamationer.

apotek.nu logotyp
apotek.nu – Apoteket för Receptfria Läkemedel och Apoteksvaror för Egenvård – i Mobilen NU!