Apotek

Apotek
Apotek säljer läkemedel och apoteksvaror.

På APOTEK.NU får vi många frågor om recept på läkemedel, rådgivning kring läkemedel och även medicinska frågor. APOTEK.NU säljer bara apoteksvaror och receptfria läkemedel. Men vi kan hjälpa dig med vart du ska vända dig när du har frågor om dina recept, vill hämta ut dina recept på läkemedel eller behöver rådgivning kring läkemedel. Vi har listat de största apoteksaktörerna i Sverige, både apotekskedjor med fysiska apotek och online apotek. Vi har även samlat information om apotekens recept appar, e-recept, högkostnadsskydd och apoteksbranschen. Du kan också läsa om vad som gäller när du vill hämta ut dina recept utomlands.

Apotek som hanterar recept

Övrig information om recept


Apoteket AB


Recept på Apoteket AB

Apoteket AB driver fysiska apotek samt e-handel på apoteket.se, där du kan hämta ut dina recept. Genom att logga in med Bank ID kan du hämta ut dina receptbelagda mediciner, hantera fullmakter och hämta ut recept till dina barn och husdjur.

Du kan få kvalificerad rådgivning om läkemedel och recept på Apotekets fysiska apotek, apoteket.se och via Apotekets kundservice på mail, i chatten eller per telefon.

Kontakt och öppettider Apoteket AB


Mail: kundservice@apoteket.se
Tel: 0771-450 450. Öppet vardagar kl. 09.00 -18.00
Chatt på webbsidan, apoteket.se

Apoteket AB har även ett dygnet runt öppet fysiskt apotek, Apoteket Scheele, på Klarabergsgatan 64 i Stockholm. Dit kan du vända dig när du behöver hämta ut recept på läkemedel akut.

Om Apoteket AB

Apoteket är statligt ägt och har cirka 390 öppenvårdsapotek och cirka 600 apoteksombud i hela landet. Apoteket har alla receptbelagda läkemedel som är godkända för den svenska marknaden. De har även ett brett sortiment av receptfria läkemedel och hälsoprodukter. Apoteket har även ett sortiment av egna varumärken.


Apotekets e-handel erbjuder flera leveransalternativ som hemleverans, leverans till brevlåda, ombud eller box. Du kan också hämta dina varor på ett fysiskt apotek eller hos ett apoteksombud.

Tjänster Apoteket AB

Apoteket erbjuder olika tjänster till exempel vaccinationer, diabeteskollen, blodtryckskoll, artroskollen, digital fysioterapi och håltagning i öronen. Vissa tjänster utförs i samarbete med andra företag till exempel Doktor 24, en nätläkare som ägs av Apoteket AB.

Till toppen

Apotek Hjärtat


Recept på Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat driver både fysiska apotek och e-handel på apotekhjartat.se, där du kan hämta ut dina recept. Genom att logga in med Bank ID kan du hantera och hämta ut recept till dig och ditt barn, hantera fullmakter och hämta ut recept till ditt husdjur.

Du kan komma i kontakt med Apotek Hjärtats farmaceuter och få information om recept och läkemedel på mail, telefon eller på de fysiska apoteken.

Kontakt och öppettider Apotek Hjärtat


Mail: kundservice@apotekhjartat.se
Tel: 0771-405 405 Öppet helgfria vardagar kl. 08:00-18:30. Lördagar kl. 09:00-14:00.

Om Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat är den största privata apotekskedjan och ägs av ICA Gruppen AB. Apotek Hjärtat har cirka 400 apotek runtom i Sverige. De har ett brett produktutbud av receptbelagda och receptfria läkemedel och noga utvalda varumärken inom hudvård, hårvård, makeup, kost och hälsa.


Apotek Hjärtats online-apotek erbjuder de flera leveransalternativ som till exempel hemleverans, leverans till brevlåda, ombud eller box. Du kan också hämta dina varor på ett Hjärtat apotek eller till ombud på din valda ICA-butik.

Tjänster Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat erbjuder även olika tjänster. Vissa tjänster utförs i samarbete med andra företag bland annat nätläkaren Min Doktor som bland annat ägs av Apotek Hjärtat. Tjänster som Apotek Hjärtat erbjuder är bland annat vaccinationer, blodtrycksmätning, Hjärtats hälsokvitto och öronhåltagning.
Observera att det finns lokala avvikelser för tillgängliga tjänster med hänsyn till rådande smittoläge.

Till toppen

Kronans Apotek


Recept på Kronans Apotek

Kronans Apotek har fysiska apotek och driver också e-handel på kronansapotek.se, där du kan hämta ut dina receptbelagda läkemedel. Genom att logga in med Bank ID kan du hämta ut ditt recept och se alla dina recept på ett ställe.

Du kan komma i kontakt med Kronans Apoteks farmaceuter och få information om läkemedel och recept på telefon eller på de fysiska apoteken.

Kontakt och öppettider Kronans Apotek


Mail: kundservice@kronansapotek.se
Tel: 0771-612 612 Öppet Vardagar: 8:00-18:00, Lördagar: 9:00-14:00.
Chatt på webbsida, kronansapotek.se

Om Kronans Apotek

Kronans Apotek är den tredje största apotekskedjan i Sverige. De ägs av det finska börsnoterade företaget Oriola Corporation. Hösten 2022 gick Kronans Apotek och Apoteksgruppen i hop till ett bolag med det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Apoteksgruppens fysiska apotek har under hösten 2023 omprofilerats till Kronans Apotek.

Kronans Apotek erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet.

Kronans Apoteks e-handel erbjuder flera leveransalternativ som till exempel hemleverans, leverans till brevlåda, ombud eller box. Du kan också hämta dina varor på ett Kronans apotek.

Tjänster Kronans Apotek

Kronans Apotek erbjuder flera olika tjänster på utvalda Kronans Apotek. Vissa utförs i samarbete med andra företag, bland annat Doktor.se. Tjänster som Kronans Apotek erbjuder är bland annat vaccinationer, blodtrycksmätning, öronhåltagning och ansiktsbehandlingar.

Till toppen

Doz Apotek

Hämta ut recept på Lloyds Apotek
Doz Apotek hette tidigare Lloyds Apotek


Recept på Doz Apotek

Doz Apotek, som tidigare hette Llyods Apotek, har fysiska apotek men även e-handel på dozapotek.se, där du kan hämta ut dina receptbelagda läkemedel. När du ska hämta ditt recept loggar du in med BankID.

Du kan få hjälp med frågor som rör läkemedel och recept på något av Doz Apotek. Det går också att kontakta Doz Apotek via telefon.

Kontakt och öppettider Doz Apotek


E-post: kundservice@dozapotek.se
Telefon: 0771 – 23 10 00 Öppettider: Vardagar 9 – 16

Om Doz Apotek

Doz Apotek, som tidigare hette Lloyds Apotek, har 73 apotek runt om i Sverige. Doz Apotek drivs av Admenta Sweden AB som ägs av CEPD N.V. som är en av de största vårdaktörerna i Europa med flera stora apotekskedjor. Lloyds Apotek bytte namn och omprofilerades till Doz Apotek under hösten 2022. Doz Apotek är en av de största apotekskedjorna i Polen.

Doz Apotek erbjuder receptbelagda läkemedel och ett brett sortiment inom egenvård som till exempel vitaminer och mineraler, produkter för värk och feber, kroppsvårdsprodukter, produkter för barn och förälder, produkter för mun och tänder.

Doz Apoteks e-handel erbjuder flera leveransalternativ. De leveransalternativ som Doz Apotek använder är hemleverans, brevlådepaket och Express brevlådepaket, postombud eller Instabox-utlämningsbox. Du kan också hämta dina varor på ett Doz Apotek.

Tjänster Doz Apotek

Doz Apotek erbjuder flera tjänster: Blodtrycksmätning, Läkemedelssamtal, medicinsk öronhåltagning och fuktmätning av huden. Doz Apotek erbjuder även vaccination på utvalda Doz Apotek i samarbete med Vaccinova.

Till toppen

Apotea


Recept på Apotea

Apotea är ett online-apotek där du kan hämta ut ditt recept. Genom att logga in på Apotea med e-legitimation kan du hämta ut recept för dig, din familj och ditt husdjur samt hantera fullmakter.

Du kan komma i kontakt med Apoteas farmaceuter när du behöver få råd om dina recept och läkemedel på mail, telefon, via chatt eller kontaktformulär på Apoteas webbsida.

Kontakt och öppettider Apotea


Telefon: 08 – 750 92 20. Öppet måndag-torsdag 9-21, fredag 9-17.
Kontakt via chat och formulär på webbsidan apotea.se.

Om Apotea

Apotea är ett svenskägt online-apotek och är Sveriges största nätapotek med tusentals produkter inom hälsa, skönhet och hudvård. Företaget Apotea grundades 2003 som Familjeapoteket AB och ombildades 2011 till Apotea. Apotea ägs bland annat av Laulima AB och Creades AB. Bolaget Apotea har inte någon fysisk butik utan finns bara på som online-apotek på nätet. De har ett heltäckande sortiment av både receptfria och receptbelagda läkemedel. När du loggar in på Apotea med e-legitimation kan du hämta ut recept för dig, din familj och ditt husdjur samt hantera fullmakter.


Apotea erbjuder snabba leveranser och många olika fraktalternativ som till exempel hemleverans med bud, fraktcykelleverans, till utlämningsboxar, ombud och brevlådan. De har även leverans med båt, direkt till din brygga.

Tjänster Apotea

Apotea är ett nätapotek. De har kundservice med farmaceuter, egenvårdsrådgivare och hudterapeuter samt tips och råd om egenvård på deras webbsida. Apotea ger även rådgivning av farmaceut eller veterinär vid frågor om djurrecept eller annat som rör läkemedel för husdjur.

Till toppen

Apoteksgruppen


Recept på Apoteksgruppen

Apoteksgruppen driver fysiska apotek men även e-handel på apoteksgruppen.se. Där kan du logga in med BankID och hämta ut dina recept, hantera familjens läkemedel och få en översikt över högkostnadsskyddet och kostnadsbild.

När du behöverfå information om recept eller läkemedel kan du kontakta ett Apoteksgruppen apotek eller vända dig till deras kundsupport på mail eller via telefon.

Kontakt och öppettider Apoteksgruppen


Mail: info@apoteksgruppen.se
Tel: 0771-760 760 Öppet vardagar 09:00-18:00

Om Apoteksgruppen

Hösten 2022 gick Kronans Apotek och Apoteksgruppen i hop till ett bolag med det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Apoteksgruppens fysiska apotek har under hösten 2023 omprofilerats till Kronans Apotek. Apoteksgruppen ägdes tidigare av Euroapotheca som är en av de största apoteksaktörerna i Norra Europa.

Apoteksgruppens e-handel erbjuder leverans hem till dörren med bud för dig som bor i Stockholm. Du kan också hämta dina varor på ett Apoteksgruppen apotek. För dig som bor i andra städer hämtar du din beställning hos ett valfritt Apoteksgruppen apotek.

Tjänster Apoteksgruppen

Apoteksgruppen erbjuder flera tjänster i vissa utvalda apotek. De tjänster som Apoteksgruppen erbjuder är bland annat födelsemärkeskontroll, TBE-vaccination, blodtrycksmätning och håltagning. Tjänsterna utförs i samarbete med deras samarbetspartners, Vaccina och Dermly.

Till toppen

MEDS


Recept på MEDS

MEDS är ett online-apotek där du kan hämta ut dina recept. Genom att logga in med BankID kan du hämta ut receptbelagda läkemedel till dig , dina barn och husdjur. Du kan också hantera fullmakter.

När du behöver få information om läkemedel och recept, kan du nå MEDS via chatt, telefon eller mail på farmaceut@meds.se
Legitimerade farmaceuter är tillgängliga för rådgivning följande tider:
Måndag-fredag kl.08:00-16:00

Kontakt och öppettider MEDS


Mail: hello@meds.se
Telefon: 076-676 06 35.

Måndag-fredag kl.08:00-17:00
Lördag – Stängt
Söndag kl.08:00-17:00

Om MEDS

MEDS är ett svenskt fullskaligt nätapotek som lanserades 2018. Företaget MEDS har inga fysiska butiker utan fokuserar på e-handel och har bara butik på nätet. MEDS AB ägs av grundarna tillsammans flera investerare bland annat M2 Asset Management. MEDS apotek säljer receptbelagda och receptfria läkemedel till dig, din familj och ditt husdjur. De har ett stort sortiment med tusentals produkter inom bland annat hälsa, skönhet, kosttillskott och hudvård.

MEDS erbjuder snabba leveranser samt många olika fraktalternativ. Förutom leverans till brevlåda, paketbox eller ombud kan du få hem dina varor kvällstid eller tidigt på morgonen med tidningsbudet. Beroende på var i landet du bor kan du få leverans samma kväll eller inom några timmar.

Tjänster MEDS

MEDS är ett nätapotek som erbjuder mycket snabba leveranser, 1-2 timmar inom Stockholm.

Till toppen

Apohem


Recept på Apohem

Apohem är ett online-apotek där du kan hämta ut dina recept. Genom att logga in på Apohem med BankID kan du hämta ut receptbelagda läkemedel till dig, ditt barn eller ditt husdjur. Du kan också beställa och hantera fullmakter och få en översikt över aktuella och utgångna recept.

När du behöver information om dina recept eller läkemedel, kan du kontakta Apohem via telefon, Chatt eller via kontaktformulär på deras webbsida apohem.se. Du kan komma i kontakt med Apohems farmaceuter måndag-fredag kl. 9.00-18.00.

Kontakter och öppettider Apohem


Mail via webbsidan apohem.se
Tel: 08-12 82 86 00 Öppettider: Måndag- Torsdag kl. 09.00-20.00. Fredag kl. 09.00-18.00

Om Apohem

Apohem är ett nätapotek och har inga fysiska butiker. Bolaget Apohem ägs av Axfood och Novax. Apohem erbjuder receptbelagda och receptfria läkemedel och har ett stort sortiment av produkter inom bland annat hälsa och skönhet.


Apohem erbjuder flera olika leveranssätt. Du kan exempelvis få dina varor till en utlämningsbox eller hem till dig på kvällstid. Du kan också få varorna levererade till din brevlåda, postbox eller ombud.

Tjänster Apohem

Apohem är ett nätapotek. Apohem har kundservice med rådgivning från farmaceuter, egenvårdsrådgivare och hudterapeuter samt tips och råd för både dig och ditt husdjur på deras webbsida.

Till toppen

Recept & apoteks appar

Flera av apotekskedjorna och online apoteken har recept appar som du kan ladda ner från App Store och Google Play. I apparna kan du enkelt hämta ut recept åt dig själv, din familj och dina husdjur. Du även hantera fullmakter och se aktuellt högkostnadsskydd. Apoteks apparna har flera andra funktioner som till exempel påminnelser när det är dags att ta din medicin eller när du behöver förnya ditt recept.

Appen “MEDS Apotek”

MEDS har en app för mobiltelefoner med iOS, dvs iPhone. I MEDS app kan du enkelt hämta ut recept på läkemedel till dig, dina barn eller dina djur. I appen MEDS Apotek kan du också hantera fullmakter och se aktuellt högkostnadsskydd, göra beställningar och receptuttag. Appen kan även påminna när det är dags att ta ditt läkemedel eller när det är dags att hämta ut på ditt recept. MEDS appen hjälper dig även att hålla reda på när restnoterade läkemedel kommer in i lager. Appen MEDS Apotek kan laddas ner från App store.

Appen “Kronans Apotek – Mina recept”

Kronans Apotek har även appen Kronans Apotek – Mina recept. Appen Mina recept finns både för Android och iOS, dvs iPhone. Med appen Mina recept kan du hämta ut dina recept, se när dina recept har kommit in och hur många uttag du har kvar på dina recept. I appen Kronans Apotek – Mina recept kan du också se ditt högkostnadsskydd och hantera dina fullmakter. Appen Kronans Apotek – Mina recept kan laddas ner från Google Play och App store.

Appen “Apotek Hjärtat”

Apotek Hjärtat har appen Apotek Hjärtat för iOS, dvs iPhone, och för Android. I appen Apotek Hjärtat kan du enkelt hämta ut recept åt dig själv, din familj och dina husdjur. Du får också påminnelser när det är dag att göra uttag på dina recept, förnya recept, eller när ditt högkostnadsskydd går ut. I Apotek Hjärtats app går det även att hantera fullmakter och att beställa förnyelse av dina recept via Min Doktor. Appen Apotek Hjärtat kan laddas ner från Google Play och App store.

Appen “Mitt Apotek”

Apoteket AB har appen Mitt Apotek för iOS, dvs iPhone, och för Android. I appen Mitt Apotek kan du hämta ut recept och göra receptärenden för dig själv, dina barn, dina husdjur och för personer du har fullmakt för. Appen Mitt Apotek visar när dina recept kommit in, hur många uttag du har kvar och när du kan få dina läkemedel levererade. Appen Mitt Apotek innehåller även påminnelser för högkostnadskyddet, när du kan göra nya uttag på dina recept eller om du behöver förnya dina recept. I appen Mitt Apotek går det även att hantera fullmakter och att beställa förnyelse av dina recept via Doktor 24. Appen Mitt Apotek kan laddas ner från Google Play och App store.

Till toppen

E-recept och Läkemedelskollen

Vad är e-recept?

Nästan alla recept som skrivs ut är elektroniska och kallas för e-recept. De lagras i en databas hos E-hälsomyndigheten. Alla apotek i Sverige är kopplade till databasen för e-recept. Det gör att du kan hämta ut ditt receptförskrivna läkemedel på valfritt apotek. E-recept möjliggör också att du kan hämta ut ditt recept via apotekens e-handel.

E-recept för djur fungerar på samma sätt och du kan hämta ut förskrivna läkemedel för ditt djur på ett valfritt apotek.

Läkemedelskollen

E-hälsomyndigheten tillhandahåller en tjänst, Läkemedelskollen, där du kan se vilka läkemedel som du, dina barn eller husdjur har på recept. Du kan också hantera och registrera fullmakter och se hur långt du har kvar tills högkostnadsskyddet träder in. Du loggar in på Läkemedelskollen med e-legitimation på E-hälsomyndighetens webbsida eller på 1177 Vårdguiden.

Till toppen

Finns ditt läkemedel i lager?

Det kan vara bra att veta om läkemedlet du ska hämta ut finns i lager på apoteket du vill besöka. Det är inte alltid alla läkemedel finns i lager och du kan behöva beställa ditt läkemedel. I FASS Lagerstatustjänst kan du söka i alla apotekens lager. Du kan antingen söka på ett apotek nära dig eller söka på en ort.

På FASS.se finns även en film om hur du söker i apotekens lager.

Till toppen

Högkostnadsskydd läkemedel på recept

Vad är högkostnadsskydd?

Högkostnadsskydd är ett rabattsystem för receptbelagda läkemedel. Skyddet innebär att staten subventionerar läkemedel som skrivs ut på recept, så att du som högst betalar 2350 kr under en tolvmånadersperiod.

Du får rabatt enligt en så kallad högkostnadstrappa som innebär att du betalar fullt pris för dina receptbelagda läkemedel upp till en summa på 1175 kr. Därefter får du stegvis ökande rabatt tills du betalat 2350 kr. Efter att du nått taket på högkostnadsskyddet får du ett frikort som gör att dina läkemedel är kostnadsfria under resten av tolvmånadersperioden.

Dina köp registreras i en databas, högkostnadsdatabasen, som hanteras av E-hälsomyndigheten. Därför behöver du själv inte hålla reda på hur mycket du handlat för.

När gäller högkostnadsskyddet?

För att omfattas av högkostnadsskyddet ska du vara bosatt i Sverige och ha recept som är utskrivna i Sverige. Skyddet gäller för läkemedel som ingår i läkemedelsförmånen samt vissa receptfria läkemedel och förbrukningsartiklar. För att ett läkemedel ska omfattas av högkostnadsskyddet behöver du, om det finns, byta dina läkemedel mot billigare alternativ med samma aktiva substans, så kallade generika läkemedel. Läkemedel och varor som ingår i läkemedelsförmånen är kostnadsfria för barn upp till 18 år. Det är Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket, TLV, som beslutar om vilka läkemedel som ska ingå i läkemedelsförmånen.

Du kan läsa mer om högkostnadsskydd på TLV, E-hälsomyndigheten och 1177 Vårdguiden.

Till toppen

Hämta ut recept utomlands

Recept inom EU

När du vistas i ett annat EU-land kan du hämta ut ditt recept som du har får utskrivet av en läkare i Sverige. Receptet gäller i alla EU-länder. Vilka läkemedel som är godkända och finns att hämta ut, kan variera beroende på vilket land du befinner dig i. Det läkemedel du har på recept kan även säljas under ett annat namn.

Har du ett e-recept som du vill hämta ut i ett annat EU-land, är det bra att få det utskrivet på papper, eftersom många länder inom EU inte hanterar e-recept. Du kan läsa mer om vad som gäller när du vill hämta ut recept utomlands på EUs webbsida.

Om du e-handlar läkemedel från ett annat EU-land kan det vara bra att känna till vilka regler som gäller. På Tullverkets webbsida finns information om de regler som gäller när du handlar läkemedel på nätet.

Till toppen

Apoteksbranschen

Apotekens uppdrag


Apoteken är en del av hälso-och sjukvården och har en viktig uppgift i samhället genom att se till att alla som behöver läkemedel har tillgång till säkra läkemedel. De ger också rådgivning och information kring läkemedel. För att få driva ett apotek måste du ha ett tillstånd från läkemedelsverket. Det måste också finnas kvalificerade farmaceuter på apoteken. En farmaceut kan vara en receptarie eller en apotekare. Sedan år 2000 måste apotekare och receptarier som arbetar på apotek vara legitimerade av Socialstyrelsen för att få utöva sitt yrke.

Apotek i Sverige


Det finns både fysiska apotek, så kallade öppenvårdsapotek, som säljer läkemedel till privatpersoner samt rena e-handelsapotek. Det finns även slutenvårdsapotek, så kallade sjukhusapotek, som levererar läkemedel till vården och sjukhusen. Dessutom finns det tillverkningsapotek som tillverkar läkemedel.


I Sverige finns idag över 1400 apotek. Det finns fem apotekskedjor och tre rena e-handelsapotek. Det finns också flera enskilda apotek. Apotekskedjor i Sverige är Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek, Lloyds Apotek, Apoteksgruppen. Rena nätapotek i Sverige är Apotea, MEDS och Apohem. Alla apotekskedjor har även e-handel.

Apoteksmarknaden i siffror

Antalet fysiska apotek i Sverige minskade under 2021 till 1411. Året dessförinnan (2020) fanns det 1433 fysiska apotek. Det är första gången sedan apoteksmarknaden omreglerades 2009, som antalet apoteksbutiker blir färre. Apotekens e-handel fortsatte däremot att öka under 2021 och stod för hela tillväxten i branschen.

Under 2021 hade apoteken cirka 140 miljoner fysiska och digitala kundbesök. Nästan 40 procent av besöken avser receptbelagda läkemedel. Resterande dryga 60 procent av apoteksbesöken, är för att handla receptfria egenvårdsläkemedel och apoteksvaror. Det innebär att apoteken under 2021 hade 84 miljoner kundbesök som avsåg receptfria läkemedel och apoteksvaror.

Den totala försäljningen på apoteksmarknaden ökade under 2021 med 3 procent till 65 miljarder kronor. Öppenvårdsapotekens försäljning ökade med 2.1 procent till 54 miljarder kronor. Av detta stod receptbelagda läkemedel för 72.4 procent, receptfria läkemedel för 8.4 procent (4.5 miljarder kronor) och övriga apoteksvaror för 19.2 procent, vilket motsvarar 10.4 miljarder kronor.

Apoteksvaror hade under 2020 och 2021 den största omsättningstillväxten, jämfört med receptfria läkemedel och recept läkemedel. Apoteksvaror utgör dessutom hela 41 procent av omsättningen i apotekens e-handel under 2021.

Du kan läsa mer om apoteksmarknadens utveckling i Sveriges Apoteksförenings Branschrapport 2022.

Apotekens branschföreningar

Sveriges Apoteksförening är branschorganisation för apotek i Sverige och har till uppgift att tillvarata apotekens intressen. Sveriges Apoteksförening driver siten Apotekswiki, en sida med fakta och information om läkemedel och apotek i Sverige. Det finns också en förening för oberoende apotek, Sveriges Oberoende Apoteksaktörers Förening, SOAF, som tillsammans driver ca 40 apotek över hela landet.

Apotek internationellt

På den internationella marknaden finns stora apotekskedjor med e-handel som hanterar läkemedel på recept, till exempel amerikanska Walgreens och brittiska Boots. Även Amazon driver apotek på Amazon Pharmacy.

Till toppen

APOTEK NU Apoteket för receptfria läkemedel och apoteksvaror
APOTEK.NU Receptfria läkemedel och apoteksvaror i mobilen.