Apotek

Apotek
Apotek säljer läkemedel och apoteksvaror.

Vi får många frågor om läkemedel, rådgivning kring läkemedel och även medicinska frågor. APOTEK.NU säljer receptfria läkemedel och hanterar inte receptbelagda läkemedel. Vi kan därför inte svara på dessa frågor. Däremot kan vi hjälpa dig med vart du kan vända dig om du har frågor om ditt recept, om du behöver hämta ut ditt recept på läkemedel eller behöver rådgivning kring läkemedel. Vi har listat de största apoteksaktörerna i Sverige, både apotekskedjor med fysiska apotek och rena onlineapotek på nätet.

Apotek som hanterar recept


Apoteket AB


Kontakt och öppettider:


Mail: kundservice@apoteket.se
Tel: 0771-450 450. Öppet vardagar kl. 09.00 -18.00
Chatt på hemsidan, apoteket.se

Apoteket har även ett dygnet runt öppet fysiskt apotek, Apoteket Scheele, på Klarabergsgatan 64 i Stockholm. Dit kan du vända dig när du behöver hämta ut recept på läkemedel akut.


Om Apoteket AB

Apoteket är statligt ägt och har cirka 370 öppenvårdsapotek och cirka 700 apoteksombud i hela landet. Apoteket har alla receptbelagda läkemedel som är godkända för den svenska marknaden. De har ett brett sortiment av receptfria läkemedel och hälsoprodukter. Apoteket har även ett sortiment av egna varumärken.
Apoteket AB driver också e-handel på apoteket.se. Genom att logga in med Bank ID kan du hantera och hämta ut recept, hantera fullmakter och hämta ur recept till barn och djur.


Apotekets e-handel erbjuder flera leveransalternativ som hemleverans, leverans till brevlåda, ombud eller box. Du kan också hämta dina varor på ett fysiskt apotek eller hos ett apoteksombud.


Rådgivning

Du kan få kvalificerad rådgivning på Apotekets fysiska apotek, apoteket.se och via Apotekets kundservice på mail, i chatten eller per telefon.


Tjänster

Apoteket erbjuder olika tjänster till exempel antikroppstest Covid-19, antigentest/snabbtest Covid 19, friskintyg/reseintyg Covid-19 och vaccinationer. Till Apotekets tjänster hör även allergikollen, blodtryckskoll, blodsockerkollen, artroskollen, hörselkontrollen, hudvårdsrådgivning och håltagning i öronen.
Vissa tjänster utförs i samarbete med andra företag till exempel Doktor 24, en nätläkare som ägs av Apoteket AB. Observera att vissa tjänster är pausade på grund av coronapandemin.

Till toppen

Apotek Hjärtat


Kontakt och öppettider


Mail: kundkontakt@apotekhjartat.se
Tel: 0771-405 405 Öppet helgfria vardagar kl. 08-18.

Om Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat är den största privata apotekskedjan och ägs av ICA Gruppen AB. Apotek Hjärtat har cirka 390 apotek runtom i Sverige. De har ett brett produktutbud av receptbelagda och receptfria läkemedel och noga utvalda varumärken inom hudvård, hårvård, makeup, kost och hälsa. Apoteket Hjärtat driver även e-handel på apotekhjartat.se. Genom att logga in med Bank ID kan du hantera och hämta ut recept, hantera fullmakter och hämta ur recept till barn och djur.


Apotek Hjärtats online-apotek erbjuder de flera leveransalternativ som till exempel hemleverans, leverans till brevlåda, ombud eller box. Du kan också hämta dina varor på ett Hjärtat apotek eller få hem dina apoteksvaror tillsammans med din mat.


Rådgivning

Du kan komma i kontakt med Apotek Hjärtats farmaceuter och få rådgivning om läkemedel på mail, telefon eller på de fysiska apoteken.


Tjänster

Apotek Hjärtat erbjuder olika tjänster. Vissa tjänster utförs i samarbete med andra företag bland annat nätläkaren Min Doktor som bland annat ägs av Apotek Hjärtat. Tjänster som Apotek Hjärtat erbjuder är bland annat antikroppstest Covid-19, vaccinationer, blodtrycksmätning, födelsemärkeskontroll och öronhåltagning.
Observera att det finns lokala avvikelser för tillgängliga tjänster med hänsyn till rådande smittoläge.

Till toppen

Kronans Apotek


Kontakt och öppettider


Mail: kundservice@kronansapotek.se
Tel: 0771-612 612 Öppet Vardagar: 8:00-18:00, Lördagar: 9:00-14:00, Dag före afton: 8:00-15:00
Chatt på hemsida, kronansapotek.se

Om Kronans Apotek

Kronans Apotek är den tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek i hela Sverige. De ägs av det finska börsnoterade företaget Oriola Corporation. Kronans Apotek erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet. Kronans Apotek driver också e-handel på kronansapotek.se. Genom att logga in med Bank ID kan du hämta ut ditt recept och se alla dina recept på ett ställe. Kronans Apoteks e-handel erbjuder flera leveransalternativ som till exempel hemleverans, leverans till brevlåda, ombud eller box. Du kan också hämta dina varor på ett Kronans apotek.


Rådgivning

Du kan komma i kontakt med Kronans Apoteks farmaceuter och få rådgivning om läkemedel på telefon eller på de fysiska apoteken.


Tjänster

Kronans Apotek erbjuder flera olika tjänster på utvalda Kronans Apotek. Vissa utförs i samarbete med andra företag, bland annat Doktor.se och MediCheck. Tjänster som Kronans Apotek erbjuder är vaccination för Covid- 19, snabbtest pågående infektion Covid-19, antikroppstest Covid-19, friskintyg med PCR-test Covid-19.

Till toppen

Llyods Apotek


Kontakt och öppettider


E-post: kundservice@lloydsapotek.se
Telefon: 0771 – 23 10 00 Öppettider: Vardagar 9 – 16

Om Llyods Apotek

Llyods Apotek har 78 apotek på 40-tal orter i Sverige. Lloyds Apotek drivs av Admenta Sweden AB som ägs av CEPD N.V. som är en av de största vårdaktörerna i Europa med flera stora apotekskedjor. Llyods Apotek har även e-handel på lloydsapotek.se där du kan hämta ut dina receptbelagda läkemedel eller välja bland ett kvalitetssäkrat utbud av apoteksprodukter som till exempel vitaminer och mineraler, produkter för värk och feber, kroppsvårdsprodukter, produkter för barn och förälder, produkter för mun och tänder och mycket mer. Du loggar in med BankID när du ska hämta ut ditt recept.


Llyods Apoteks e-handel erbjuder flera leveransalternativ. De leveransalternativ som Lloyds Apotek använder är hemleverans på kvällstid, brevlådepaket, ombud eller Instabox-utlämningsbox. Du kan också hämta dina varor på ett Lloyds apotek.


Rådgivning

Du kan få hjälp med frågor som rör läkemedel och recept på något av Lloyds apotek. Du kan också kontakta dem via telefon.


Tjänster

Llyods Apotek erbjuder Drop-in-tjänster så som hudanalys, blodtrycksmätning och öronhåltagning. Llyods Apotek är partner med nätläkaren KRY, och erbjuder KRY-rum i utvalda Lloyds apotek. Där du kan träffa läkare när du behöver rådgivning & receptförnyelse.

Till toppen

Apotea


Kontakt och öppettider


Telefon: 08 – 750 92 20 Öppet Vardagar kl 9-17 (lunchstängt kl 12-13)
Chatt och mail via hemsidan apotea.se


Om Apotea

Apotea är ett svenskägt online-apotek och är Sveriges största nätapotek med tusentals produkter inom hälsa, skönhet och hudvård. Apotea har inte någon fysisk butik utan finns bara på nätet. De har ett heltäckande sortiment av både receptfria och receptbelagda läkemedel. Genom att logga in med e-legitimation kan du hämta ut ditt recept för dig, din familj och ditt husdjur och hantera fullmakter.


Apotea erbjuder snabba leveranser och många olika fraktalternativ som till exempel hemleverans med bud, till utlämningsboxar, ombud, till brevlådan. De har även båtleverans med leverans direkt till din brygga. Du kan också få leverans på morgonen med tidningsbudet.


Rådgivning

Du kan komma i kontakt med Apoteas farmaceuter när du behöver få råd om dina recept och läkemedel på mail, telefon, via chatt eller kontaktformulär på Apoteas hemsida.

Till toppen

Apoteksgruppen


Kontakt och öppettider


Mail: info@apoteksgruppen.se
Tel: 0771-760 760 Öppet vardagar 09:00-18:00


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen är en apotekskedja som ägs av Euroapotheca som är en av de största apoteksaktörerna i Norra Europa. De har både centralt ägda apotek och apotek som ägs av lokala entreprenörer. Apoteksgruppens apotek finns i hela Sverige. Apoteksgruppen har även e-handel på apoteksgruppen.se där du kan logga in med BankID och hämta ut ditt recept för dig och hela din familj. De har ett noga utvalt sortiment av receptfria läkemedel och andra omvårdande produkter.


Apoteksgruppens e-handel erbjuder leverans hem till dörren med bud för dig som bor i Stockholm. Du kan också hämta dina varor på ett Apoteksgruppen apotek. För dig som bor i andra städer hämtar du din beställning hos ett valfritt Apoteksgruppen apotek.


Rådgivning

När du behöver rådgivning om läkemedel kan du kontakta ett Apoteksgruppens apotek eller vända dig till deras kundsupport på mail eller via telefon.


Tjänster

Apoteksgruppen erbjuder flera tjänster i vissa utvalda apotek. De tjänster som Apoteksgruppen erbjuder är födelsemärkeskontroll, antikroppstest för covid-19 och TBE-vaccination. Tjänsterna utförs i samarbete med deras samarbetspartners, Vaccina och Dermly.

Till toppen

MEDS


Kontakt och öppettider


Mail: hello@meds.se
Telefon: 08-428 455 10. Öppet 08-22 alla dagar i veckan.


Om MEDS

MEDS är ett svenskt fullskaligt nätapotek som lanserades 2018. MEDS har inga fysiska butiker utan har bara butik på nätet. De säljer receptbelagda och receptfria läkemedel till dig, din familj och ditt husdjur. De har ett stort sortiment med tusentals produkter inom bland annat hälsa, skönhet, kosttillskott och hudvård.
Genom att logga in med BankID kan du hämta recept, hantera fullmakter m.m.


MEDS erbjuder snabba leveranser och många olika fraktalternativ. Förutom leverans till brevlåda, postbox eller ombud kan du få hem dina varor kvällstid eller tidigt på morgonen med tidningsbudet. Beroende på var i landet du bor kan du få leverans samma kväll eller inom några timmar. Du kan också välja att få ditt paket till en paketbox.


Rådgivning

När du behöver hjälp och rådgivning om läkemedel kan du nå MEDS via chatt, telefon eller mail på farmaceut@meds.se
Legitimerade farmaceuter är tillgängliga för rådgivning följande tider:
Måndag-torsdag kl.08:00-21:00
Fredag kl.08:00-17:00
Lördag kl.10:00-16:00
Söndag kl.10:00-16:00

Till toppen

Apohem


Kontakter och öppettider


Mail: kundservice@apohem.se
Tel: 08-12 82 86 00 Öppettider: Helgfria vardagar kl. 09:00-17:00

Om Apohem

Apohem är ett nätapotek och har inga fysiska butiker. De ägs av Axfood och Novax. Apohem erbjuder receptbelagda och receptfria läkemedel och har ett stort sortiment av produkter inom bland annat hälsa och skönhet. Genom att logga in med BankID kan du hämta ut receptbelagda läkemedel till dig, ditt barn eller ditt husdjur. Du kan också beställa och hantera fullmakter och få en översikt över aktuella och utgångna recept.


Apohem erbjuder flera olika leveranssätt. Du kan få dina varor till en utlämningsbox eller hem till dig på kvällstid. Du kan också få varorna levererade till din brevlåda, postbox eller ombud.


Rådgivning

När du behöver rådgivning kan du kontakta Apohem via telefon, Chatt eller via kontaktformulär på deras hemsida apohem.se

Till toppen

Apoteksbranschen


Apoteken är en del av hälso-och sjukvården och har en viktig uppgift i samhället genom att se till att alla som behöver läkemedel har tillgång till säkra läkemedel. De ger också rådgivning och information kring läkemedel. För att få driva ett apotek måste du ha ett tillstånd från läkemedelsverket. Det måste också finnas kvalificerade farmaceuter på apoteken. En farmaceut kan vara en receptarie eller en apotekare.


Det finns både fysiska apotek, så kallade öppenvårdsapotek, som säljer läkemedel till privatpersoner och rena e-handelsapotek. Det finns också slutenvårdsapotek som säljer läkemedel till vården och sjukhusen och tillverkningsapotek som tillverkar läkemedel.


I Sverige finns idag över 1400 apotek. Det finns fem apotekskedjor och tre rena e-handelsapotek. Det finns också flera enskilda apotek. Apotekskedjor i Sverige är Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek, Lloyds Apotek, Apoteksgruppen. Rena nätapotek i Sverige är Apotea, MEDS och Apohem. Alla apotekskedjor har även e-handel.

Till toppen

APOTEK NU Apoteket för receptfria läkemedel och apoteksvaror
APOTEK.NU Receptfria läkemedel och apoteksvaror i mobilen.