Publicerad den

Sportlov

Sportlov på Apotek Nu

Sportlov! Nu är sportloven i gång runt om i landet. Det blev kanske inte som du tänkt dig i år med skidresan eller utlandssemestern. Vi får göra det bästa i dessa tider och ta vara på ledigheten under sportlovet. Passa på att njuta av tiden med familjen och gör något tillsammans. Även enklare aktiviteter och upplevelser ger kvalitétstid och skapar närhet.

Sportlov handlar om att röra på sig och det kan man göra på många sätt tillsammans, ta en lång promenad på ställen ni inte varit på tidigare, utmana varandra i “Just Dance” eller ta med pulkan ut och åk. Om det finns snö… Ifall du vill ha tips på sportlovsaktiviteter finns det bra information på Svenska Turistföreningen och på Barn i Stan Stockholm.

Träning på sportlovet

Sportlov förr i tiden

Visste du att sportlovet infördes i Sverige redan på 1940-talet? Man kallade sportlovet för kokslov men det kallades även för bränslelov. Koks är en sorts stenkol som man använde för att värma upp bostäder, men koks använde man även för att värma skolorna. Under andra världskriget var det ransonering och man ville spara på uppvärmningen och därför införde man lovveckan. Barnen fick vara lediga istället! De var före sin tid när de minskade användningen av fossila bränslen. Klimatsmart!

För att de lediga skolbarnen skulle ha någonting att göra ordnade man olika friluftsaktiviteter, främst vintersporter, ibland i de svenska fjällen. Under 1950-talet ville man också ha sportlov för att minska smittspridningen under förkylnings- och influensasäsongen i februari. Även där var de före sin tid med social distansering!

Sportlovet i Sverige äger rum från vecka 7 till vecka 10. I Stockholm är alltid det sportlov vecka 9. Man kallar ibland även sportlovet för februarilov eller skidlov.

REA på Apotek Nu – Apoteket för receptfria läkemedel, kosttillskott & apoteksvaror online på nätet och i din mobil.

Just nu har vi Sportlovsrea på allt!! Passa på att handla apoteksvaror till riktigt bra priser! Du får dessutom fri frakt när du handlar för 199 kr! Få hem dina varor direkt till dörren eller till en PostNord Paketbox nära dig, så att du kan e-handla tryggt i dessa tider!

Ha ett fantastiskt Sportlov! Önskar vi på APOTEK.NU

Sportlov på Apotek Nu
Sportlov på Apotek Nu
Publicerad den

Covid-19

Covid-19 Håll avstånd, e-handla på apotek.nu
Covid-19 Minska smittspridning genom att handla dina receptfria läkemedel och apoteksvaror online på apotek.nu

För att minska spridningen av COVID-19 bedriver APOTEK.NU endast e-handel med receptfria läkemedel & apoteksvaror.

Detta i linje med Folkhälsomyndighetens “Rekommendationer för minskad risk för smittspridning i handeln” från den 23 december. Råden omfattar köpcentrum, affärer, varuhus och butiker.

De uppdaterade råden innebär att ytterligare ansträngningar måste göras för att minska trängsel där många människor normalt samlas och därmed minska risk för smittspridning av coronaviruset, covid-19.

Genom att e-handla receptfritt och egenvårdsprodukter på apotek.nu, slipper du göra onödiga butiksbesök och kan också undvika att resa kollektivt till och från butiken. På så sätt bidrar du till minskad smittspridning av covid-19.

I samband med jul- och mellandagshandeln kan det kräva extra försiktighet för att undvika trängsel. Både individer och verksamheter har ett ansvar att motverka spridning av covid-19. Begränsa helst antalet inköp i butiker. Handla helst på egen hand, undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i affärerna, undvik att i onödan vistas i affärers och köpcentrums lokaler.

E-handla dina apoteksvaror på apotek.nu

apotek.nu kan du E-handla dina apoteksvaror och receptfria läkemedel direkt online på nätet, med dator, surfplatta eller mobil. Allt för att det ska vara enkelt för dig att handla apoteksvaror, receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter när du vill! Samtidigt som du tar ansvar för att begränsa spridningen av covid-19, genom att stanna hemma.

Därför levererar vi också dina varor snabbt och enkelt, var du än befinner dig i landet. Vi skickar dina varor med PostNord. Du kan välja mellan flera olika fraktalternativ, till exempel Leverans vid dörr! Dessutom ger vi dig fri frakt vid order från 199 SEK.

Håll avstånd, stanna hemma vid minsta symptom på covid-19, arbeta hemifrån när du kan, undvik miljöer där trängsel kan uppstå och umgås bara med några få familjemedlemmar eller vänner. Besök INTE apotek om du har symtom på covid-19 eller misstänker att du har covid-19. Apoteken är angelägna om att undvika smittspridning på apotek.

Vill du veta mer om vilka rekommendationer som gäller i samband med covid-19, kan du läsa “Aktuellt om Covid-19” på Krisinformationens hemsida.

Publicerad den 2 kommentarer

PostNord Paketbox – Ett nytt leveransalternativ på apotek.nu

Ta ut ditt paket från apotek.nu
PostNord Paketbox – Ett nytt, enkelt och smidigt leveransalternativ för dina apoteksvaror från apotek.nu

Nu kan vi på apotek.nu erbjuda dig ett nytt leveransalternativ som minskar vardagsstressen. Den nya tjänsten från PostNord innebär att du kan få dina receptfria läkemedel och apoteksvaror levererad till en paketbox som finns på olika platser i närheten av där du bor eller där du ofta rör dig. Du kan hämta ut ditt paket när som helst på dygnet och behöver inte köa på ett utlämningsställe. Tjänsten testas i en pilot i Stockholm med 100 paketboxar som är utplacerade både i bostadsområden och på platser där många rör sig, till exempel på bensinstationer och i livsmedelsbutiker. Genom att boxarna finns där du är sparar du tid och förenklar din vardag. Hämta ditt paket på väg hem från jobbet eller när du tankar din bil. Du slipper stå i kö på ett utlämningsställe!

PostNord paketbox är ett smidigt och enkelt sätt för dig att hämta ut ditt paket från apotek.nu, samtidigt som det är säkert. Paketet kan hämtas när som helst på dygnet. För att hämta dina apoteksvaror och receptfria läkemedel i en paketbox använder du PostNord App och legitimerar dig med Mobilt BankID. Du aktiverar Bluetooth för att öppna luckan.

Så här funkar det:

  • Välj de apoteksvaror och receptfria läkemedel du vill köpa och fortsätt till e-handelskassan. Där markerar du fraktalternativet PostNord Ombud och väljer den paketbox du vill att ditt paket ska levereras till.
  • Du får en avisering via sms eller mail när ditt paket har skannats på PostNords terminal och är på väg till dig.
  • Du får sedan en ny avisering när ditt paket finns att hämta i paketboxen.
  • Ladda ner PostNord appen från AppStore eller från Googel Play.
  • Slå på Bluetooth när du ska öppna boxen och legitimera dig via Mobilt BankID.
  • Klicka på öppna luckan. I appen kommer du att se vilken lucka som ditt paket ligger i.
  • Ta ut paketet och stäng därefter luckan.

Enkelt!

Paketboxar har funnits i Danmark sedan 2008 och leveranssättet har även blivit populärt i Finland, där över 50 procent av leveranserna sker i paketboxar. Det här är en satsning som PostNord gör för att möta den växande e-handeln. Du kan läsa mer om leverans med paketbox på PostNords hemsida. Du kan också läsa om andra fraktalternativ från apotek.nu på sidan Frakt och leverans.

apotek.nu - PostNord Paketbox
PostNord Paketbox – Ett smidigt fraktalternativ för receptfria läkemedel och apoteksvaror från apotek.nu

Publicerad den

Facebook Shops – apotek.nu öppnar butik på Instagram

Facebook Shops presenterades den 19:e maj 2020 av Mark Zuckerberg. Facebook Butiker gör det enklare för mindre företag som apotek.nu att sälja produkter på Instagram och Facebook. Apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel och apoteksvaror, har noga följt utvecklingen. Därför kan apotek.nu redan idag, den 22:a juli 2020, bara två månader efter att Facebook Shops lanserades i USA, stolt visa upp en färdig Butik på Instagram!

apotek.nu öppnar butik på Instagram med Facebook Shops
Facebook Shops – apotek.nu öppnar butik på Instagram .
Nu kan du handla dina apoteksvaror på Instagram .

Facebook Shops är en ny mobil e-handelsfunktion som gör det möjligt för företag som apotek.nu att enkelt presentera apoteksprodukter för hälsa och skönhet på Facebook och Instagram. Genom att använda Facebook butiker kan apotek.nu sälja egenvårdsvaror direkt från vår Instagram profil och Facebook sida. Vi kan även nå användare som är intresserade av hälsa och egenvård via Instagram Stories eller med annonser.

Enkelt att handla på Instagram.

Vi på apotek.nu vill att det ska vara enkelt och smidigt för dig att handla dina receptfria läkemedel och apoteksvaror för egenvård. Eftersom du säkert har viktigare saker att lägga tid på än att stå i kö i en butik. Dessutom använder nästan alla Instagram eller Facebook, så varför inte köpa dina apoteksvaror där, utan att krångla med olika appar! Sedan levererar vi snabbt och enkelt dina varor var du än befinner dig i landet.

Facebook Shops är en del i Facebooks arbete med att stödja mindre företag under coronavirus pandemin. I framtiden kommer Facebook också att tillåta mindre företag som apotek.nu att sälja produkter till kunder genom chattfunktionerna i WhatsApp, Messenger och Instagram Direct. Dessutom kommer vi även kunna tagga produkter under livestreams på olika plattformar.

Facebook Shops - apotek.nu butik på Instagram
Apotek.nu öppnar butik på Instagram med Facebook Shops –
Bli först med att handla dina apoteksvaror på Instagram.

Besök Instagram profilen @apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel och apoteksvaror och göra ditt första köp i en riktig Instagram Butik, redan idag! – Framtidens apotek NU!

Publicerad den

apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel i mobilen

Receptfria Läkemedel och Apoteksvaror för Egenvård – apotek.nu

apotek.nu – Apoteket för Receptfria Läkemedel och Apoteksvaror för Egenvård – i Mobilen NU!

apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel i mobilen, hittar du apoteksvaror för egenvård samt receptfria läkemedel. Både för dig själv och din familj. Hos apotek.nu kan du fylla på ditt hemmaapotek med trygga, välkända varumärken. Du får snabb leverans oavsett var du bor i vårt vidsträckta land. Du handlar enkelt med mobilen, surfplattan eller datorn, dygnet runt och du slipper besöka apoteket för att handla dina receptfria läkemedel och apoteksvaror. Dessutom betalar du tryggt med Klarna. Vi erbjuder även fri frakt när du handlar för 199 SEK. Följ @apotek.nu på Instagram , Facebook eller Google ifall vill ta del av våra senaste uppdateringar, tävlingar och erbjudanden.

Välkommen till apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel i mobilen😊

Publicerad den

Till alla kunder och följare – Ni är fantastiska!

hjärtat apotek.nu
Tack för att Du handlar på apotek.nu !

Stort TACK till alla Er fantastiska kunder, som handlar på apotek.nu och även till alla Er som följer apotek.nu på socialmedier😊

Paket från apotek.nu på väg till våra fantastiska kunder.
apotek.nu
apotek.nu gör det lätt att beställa receptfria läkemedel och apoteksvaror direkt från mobilen.
Publicerad den

Nuxe Reve de Miel lip balm -finns på apotek.nu

Nuxe Reve de Miel lip balm på apotek.nu
Köp Nuxe Reve de Miel lip balm på apotek.nu

Nuxe Reve de Miel lip balm finns på apotek.nu 😊

Nuxe Reve de Miel från NUXE är enligt oss ett av de bästa läppbalsamen. Håller läpparna mjuka och lena och ger därmed dina läppar den omsorg de förtjänar. Du hittar Nuxe Reve de Miel lip balmapotek.nu 😊 Du kan också läsa mer på NUXEs hemsida.

apotek.nu
apotek.nu gör det lätt att beställa receptfria läkemedel och apoteksvaror direkt från mobilen.
Publicerad den

Avène Cold Cream och Avène Cicalfate Lip Repair Balm – på apotek.nu

Avène Cold Cream - apotek.nu
Köp Avène Cold Cream på apotek.nu

Avéne Cold Cream Hand Cream och Avène Cicalfate LIPS finns på apotek.nu 😊

Avène är en hudvårdsserie framtagen särskilt för känslig hud. Produkterna är baserade på de välgörande, lugnande och mjukgörande egenskaperna hos Avènes thermalvatten.  Dessutom genomgår Avènes hudvårdsprodukter stränga tester vad gäller effektivitet, tolerans och hypoallergi och är testad under dermatologisk kontroll. Därför är Avène ett självklart val när det gäller bra hudvård.

Avéne Cold Cream är en mjukgörande och skyddande handkräm för torra och nariga händer. 

Avène Cicalfate Lip Repair Balm och Avène Cold Cream - på apotek.nu
Köp Avène Cicalfate Lip Repair Balm och Avène Cold Cream på på apotek.nu

Avène Cicalfate LIPS är ett vattentåligt läppbalsam för spruckna och torra irriterade läppar. Ger även långvarig vård och skydd åt känsliga läppar. 

Både Avéne Cold Cream Hand Cream och Avène Cicalfate LIPS finns att köpa på apotek.nu 😊 Läs mer

apotek.nu
apotek.nu gör det lätt att beställa receptfria läkemedel och apoteksvaror direkt från mobilen.
Publicerad den

Idomin Salva på apotek.nu

Idomin salva på apotek.nu
Köp Idomin salva på apotek.nu

Idomin Salva är hela familjens klassiska hudsalva sedan 1943 – finns på apotek.nu 😊

Salvan innehåller mjukgörande oljor, zink och vitamin E. Både vuxna som barn kan använda Idomin salva. Idomin passar bra till bland annat röda babystjärtar som till torra läppar och nariga händer. Salvan är parfymfri, innehåller svensk rapsolja och vit vaselin av högsta kvalitet.

Idomin salva finns att köpa på apotek.nu 😊

apotek.nu
apotek.nu gör det lätt att beställa receptfria läkemedel och apoteksvaror direkt från mobilen.
Publicerad den

Trevlig helg med Klick Natural Glide – apotek.nu

Köp Klick Natural Glide glidmedel på apotek.nu

Klick Natural Glide från RFSU är ett vattenbaserat glidmedel som är skonsamt mot kroppen och också känns naturligt skönt. Glidmedlet är dessutom dermatologiskt och gynekologiskt testat. Klick glidmedel ger en långvarig glideffekt utan att varken kladda eller torka ut.

Klick Natural Glide och även andra produkter för intim och underliv finns på apotek.nu. Du kan hitta fler intimprodukter i kategorin Intim och underliv.

apotek.nu
apotek.nu gör det lätt att beställa receptfria läkemedel och apoteksvaror direkt från mobilen.