Publicerad den

Guldkoppen på APOTEK.NU

Guldkoppen te söderhavsblandning
Guldkoppen te söderhavsblandning

Nu finns Guldkoppens exklusiva sortiment av kaffe och teer på APOTEK.NU. Alla produkterna är tillverkade i Sverige och hållbart producerade i samarbete med UTZ och Rainforest Alliance. Det innebär att hänsyn tas till både människa och miljö i produktionen och bidrar till den bästa smakupplevelsen.

Guldkoppen kaffe

Guldkoppen Mellanrostat Kaffe är ett bryggmalet kaffe med en god syra, fyllighet och balanserad smak. Gjort på 100 % Arabica bönor, som har en aromatisk, mjuk och rund smak. Kaffets framträdande toner är citrusfrukter och smörkola. Bönorna kommer ifrån bergiga odlingar i Östafrika och Latinamerika och är hållbart producerat med hänsyn till både människor och miljö i samarbete med UTZ och Rainforest Alliance. Malningsgraden passar för bryggning.

Te

De goda teerna från Guldkoppen är gjord av utvalda tesorter från bland annat Kina, Indien och Indonesien. Teblandningarna tillsammans med smaksättningarna skapar goda tesorter att njuta av. På APOTEK.NU finns klassiska Earl Gray, Söderhavsblandning och Rabarber och grädde.

Publicerad den

Tävling på APOTEK.NU

TÄVLA OCH VINN 30 FANTASTISKA SOMMARPRODUKTER

Tävla och få chansen att vinna massor med produkter som är bra att ha inför sommaren, bland annat produkter för hudvård, fotvård, solskydd och vätskeersättning. Oavsett om du ska ut och resa eller vara hemma och njuta av semestern är det bra att fylla på med produkter för egenvård. Därför har vi plockat ihop varor för att du ska kunna ta hand om dig själv och njuta av sommaren med en välförtjänt semester.

På sommaren när det blir mycket sol och bad behöver du ta hand om huden med både solskydd och återfuktning. Även fötterna behöver extra omtanke när du går i sandaler. Skoskav är inte ovanligt när du går i nya sommarskor. Självklart vill du känna dig fräsch när du är på semester och väljer kanske en en make-up med somriga färgtoner och en parfym som för tankarna till solens smekningar på huden och varm sand.

I tävlingen har du chans att vinna allt det här till ett värde av ca 3000 SEK:

Vinn 30 sommarprodukter på APOTEK.NU

Nuxe Prodigieux Le Parfum EdP 50ml, Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil 50ml, Original Silicea 30 kapslar, Vichy Antiperspirant Deodorant 48h, Resorb, Compeed Medium, CCS Fotvårdssalva, Needs Fotfil, Eucerin pH5 Lotion, Eucerin pH5 Shower Oil, Eucerin Lip Active, ACO Intimate Care Cleansing Wash, ACO Intimate Care Cleansing Oil, Neutrogena Norweigian Formula Fast Absorbing Hand Cream, Cetaphil Moisturizing Lotion 500ml, Topz Square Make-up Pads, Topz Make-up Sticks, Topz Make-up remover Pads, Topz Deowipes, Topz Make-up Remover Pads 30 st, Needs Resekit, Needs Metallask, Needs Powder Brush, Needs Foundation Brush, Needs Eyeshadow Brush, Needs Brow Brush, Needs Blending Sponge, Needs Kuddborste, Eucerin Sun Spray Transparent 30 SPF, Eucerin Photoaging Control 30SPF, Eucerin After Sun Sensitive Relief.

Var med och tävla nu!

För att delta i tävlingen behöver du:

Tävlingen slutar torsdagen 3/6 kl 12.00. Vinnarna meddelas via DM. För att delta i tävlingen måste du dels vara 18+ år samt vara bosatt i Sverige. Tävlingen är inte sponsrad. Lycka till! 😀

APOTEK.NU använder den nya mobila e-handeln från Facebook Shops. Så att du kan handla apoteksvaror direkt från vår Instagram profil (@apotek.nu) och Facebook sida.

Tävling på APOTEK.NU
Tävling på APOTEK.NU Vinn 30 sommarprodukter!

Publicerad den

Gunry på APOTEK.NU

Gunry handdesinfektion på APOTEK NU
Gunry handdesinfektion på APOTEK NU

Nyhet! Nu har vi Gunrys produkter för handdesinfektion som är effektiva mot bakterier, virus och även andra mikroorganismer. I serien ingår både alcogel och desinficerade våtservetter, alcowipes. Använd alcogelen eller våtservetterna som komplement till handtvätt eller när du inte har tillgång till tvål och vatten. En god handhygien minskar smittspridning.

Alcogel

Gunrys alcogel innehåller 60% alkohol och är handsprit i gelform som gör det lätt att använda utan spill. Alcogelen finns i stor pumpflaska om 500ml och i liten flaska om 80 ml. Pumpflaskan passar utmärkt att ha hemma i till exempel badrummet. Den praktiska lilla flaskan är lätt att ha med sig i väskan, fickan eller när du reser. Flaskans storlek gör att du kan ha med den på flygresan.

Alcowipes

Gunrys alcowipes är parfymfria desinfecerande våtservetter och finns i storpack och i singlepack. Storpacket innehåller 50 st våtservetter och passar bra att ha i hemmet, i båten eller sommarstugan. Våtservetterna fungerar även bra att använda på ytor som till exempel handtag och mobiltelefoner. De styckförpackade våtservetterna är perfekta att ha med i handväskan, bilen eller när du reser. Förpackningarna är platta, därför kan du till och med ha en i plånboken. Gunrys alcowipes singelpack innehåller 20st styckförpackade våtservetter.

Gunry har funnits i över 30 år och är ett varumärke för hygienprodukter som till exempel flytande handtvålar, duschtvålar och babyvårdsprodukter. Deras produkter är av bra kvalitét och säkert för både miljön och människorna.

Vill du läsa mer om Gunrys produkter för handdesinfektion kan du besöka Gunrys hemsida.

Publicerad den

Needs på APOTEK.NU

Needs på APOTEK NU
Needs på APOTEK NU

Nyhet! Nu har vi hela Needs sortiment på APOTEK.NU. Needs är ett varumärke för skönhetsprodukter tillverkade av hållbara material. De erbjuder ett attraktivt skönhetssortiment med noga utvalda produkter som till exempel smink- och nageltillbehör, hårborstar, kammar och håraccessoarer. Allt du kan behöva för en dagliga skönhetsvården.

Bland sminktillbehören hittar du raka, sneda och spetsiga pincetter, ansiktssvampar, sminkborstar och sminksvampar eller makeupsvampar. För nagelvård finns flera varianter av nagelsaxar och nagelklippare samt nageltång och olika nagelfilar. För kroppsvård finns skrubbvante och fotfil. Letar du efter hårborstar och kammar finns både rundborstar, utredningsborstar och fina kuddborstar med borst av naturhår. Även kammar finns i olika varianter. I sortimentet finns även resekit, reseflaskor och små praktiska askar för förvaring av småsaker eller piller.

Ett hållbart skönhetssortiment

Needs produkter är tillverkade i hållbara material som FSC certifierad bambu och trä och av biobaserat plast. Förpackningarna är optimerade ur ett resursperspektiv, tillverkade av FSC-papper i stället för plast. Inga onödiga förpackningar. Dessutom är alla produkter tillverkade i BSCI-certifierade fabriker, vilket är ett initiativ för att förbättra arbetsförhållanden i fabriker och lantbruk globalt. Läs mer om produkterna på Needs Beautys hemsida.

Sminktillbehör från Needs

 • Needs Blending Sponge är en mjuk sminksvamp med många användningsområden, ett oumbärligt sminkverktyg. Använd sminksvampen när du ska applicera foundations, concealer, rouge och puder. Ger en jämn och fin applicering med en naturlig finish.
 • Needs Makeupsvamp är en mjuk, latexfri sminksvamp. Ett mycket användbart sminkverktyg som ger en jämn och naturlig finish för en perfekt makeupbas. Använd sminksvampen när du ska applicera foundation, concealer eller puder.
 • Needs Foundation Brush är en perfekt borste för applicering av foundation i flera lager så att du kan bygga upp en fin täckande bas. Borsten är rundad med syntetiskt hår av bra kvalitét. Skaftet är dessutom tillverkat i 100% bambu.

Andra sminktillbehör från Needs är Ansiktssvamp, Ögonfransböjare och Fickspegel.

Nageltillbehör från Needs

 • Needs Nagelfil Glas är en skonsam nagelfil som håller länge. Med nagelfilen formar du dina naglar och slipa ner vassa kanter. Filen är hygienisk då den är lätt att rengöra. Välvårdade naglar är viktigt för friska naglar. Det ger även en bra grund för lackning. När du filar ner vassa kanter hindrar du nageln från att skiva sig eller spricka.

Vi har även andra nagelfilar och nageltillbehör från Needs som Nagelfil, Nagelfil Metall, Sandpappersfil, Nagelklippare Stor, Nagelklippare Liten, Nagelsax, Nagelsax Baby och Nageltång.

Hårtillbehör från Needs

 • Needs Kuddborste är en klassisk hårborste med borst av naturhår. Hårborsten är tillverkat av 100% FSC certifierat trä. Naturhår är skonsam mot håret då det minskar slitage. Det ger håret glans och gör att håret ser välmående ut. Borsten passar bra att använda vid håruppsättningar då den får med små hår. Finns i två varianter Needs Kuddboste Stor och Needs Kuddborste Liten.
 • Needs Utredningskam är en bredtandad kam med skaft. Kammen reder ut ditt hår och funkar bra att använda i både vått och torrt hår. Utredningskammen är dessutom tillverkad i PLA-plast som består av 100% bio-baserat material.
 • Needs Fickkam är en liten kam som passar perfekt att ha i fickan eller i handväskan så att du alltid kan kamma till ditt hår när du behöver det. Plasten i kammarna är tillverkade i PLA-plast som består av 100% bio-baserat material. 2-pack.
 • Needs Utredningskam Bred är perfekt när du ska reda ut ditt hår. Kammen är glestandad och har en bred form. Fördelen med Needs utredningskam är att den är skonsam mot håret och att du kan använda den i både vått och torrt hår. Dessutom är den tillverkad av 100% bio-baserat material.

Vi har även andra borstar och hårtillbehör från Needs som till exempel Rundborste, Utredningsborste, Hårsnoddar Svarta, Hårsnoddar Spiral Svarta, Hårsnoddar Spiral, Hårsnoddar Mjuka, Scrunchie och Hårnålar Bruna och Svarta.

Publicerad den

Glad Påsk önskar APOTEK NU

Glad Påsk på APOTEK.NU

Apotek Nu önskar dig en Glad Påsk! I år firar vi kanske påsken lite annorlunda än vi brukar. Det blir påskmat med närmaste familjen eller några få vänner. Men vi får ändå njuta av god mat, mycket godis och en härlig vår!

Påsken är en högtid som man firat under en lång tid, ända sedan 1100-talet. Det är en glad högtid då barnen klär ut sig till påskkärringar, vi pyntar hemmet med påskris och äter god mat tillsammans. Mest förknippas högtiden med ägg. Vi ger varandra påskägg fyllda med godis och äter målade och dekorerade ägg i mängder. Under påskhelgerna äter svenskarna ca 50 miljoner ägg!

Varför äter vi ägg till påsken?

En av anledningarna till att man åt ägg till påsk var helt enkelt att hönsen började värpa ägg på våren. Dessutom inföll påsken efter en lång fasta då man varken fick äta ägg eller kött. Ägg är också en fruktbarhetssymbol och en symbol för pånyttfödelse och våren är en tid då naturen återföds.

Traditionen att måla ägg är en gammal kristen sed. Man gav ofta varandra dekorerade ägg och traditionen lever fortfarande kvar men nu ger man istället ägg fyllda med godis. Många familjer har äggjakt där man får leta efter ägg i trädgården som påskharen har gömt. Påskägg ger man varandra på påskafton.

Varför äter vi godis under påsk?

Vi äter massor med ägg under påsken men vi äter ännu mer godis. Varför äter man godis till påsk? Det har också att göra med fastan. Efter den långa fastan åt man också sötsaker för att fira. Socker var förr något exklusivt som man åt vid högtider. Att äta sötsaker och fika är ett sätt att umgås och har därför blivit en självklarhet vid högtider och firanden. Vad gillar du att få i ditt påskägg?

Passa på att handla dina apoteksvaror under påskledigheten. Just nu har APOTEK NU REA på alla varor! Dessutom får du fri frakt när du handlar för 199 SEK.

Du kan också handla hos oss i butiken på Facebook och Instagram.

Publicerad den

Sportlov

Sportlov på APOTEK.NU

Sportlov! Nu är sportloven i gång runt om i landet. Det blev kanske inte som du tänkt dig i år med skidresan eller utlandssemestern. Vi får göra det bästa i dessa tider och ta vara på ledigheten under sportlovet. Passa på att njuta av tiden med familjen och gör något tillsammans. Även enklare aktiviteter och upplevelser ger kvalitétstid och skapar närhet.

Sportlov handlar om att röra på sig och det kan man göra på många sätt tillsammans, ta en lång promenad på ställen ni inte varit på tidigare, utmana varandra i “Just Dance” eller ta med pulkan ut och åk. Om det finns snö… Ifall du vill ha tips på sportlovsaktiviteter finns det bra information på Svenska Turistföreningen och på Barn i Stan Stockholm.

Sportlov förr i tiden

Visste du att sportlovet infördes i Sverige redan på 1940-talet? Man kallade sportlovet för kokslov men det kallades även för bränslelov. Koks är en sorts stenkol som man använde för att värma upp bostäder, men koks använde man även för att värma skolorna. Under andra världskriget var det ransonering och man ville spara på uppvärmningen och därför införde man lovveckan. Barnen fick vara lediga istället! De var före sin tid när de minskade användningen av fossila bränslen. Klimatsmart!

För att de lediga skolbarnen skulle ha någonting att göra ordnade man olika friluftsaktiviteter, främst vintersporter, ibland i de svenska fjällen. Under 1950-talet ville man också ha sportlov för att minska smittspridningen under förkylnings- och influensasäsongen i februari. Även där var de före sin tid med social distansering!

Sportlovet i Sverige äger rum från vecka 7 till vecka 10. I Stockholm är alltid det sportlov vecka 9. Man kallar ibland även sportlovet för februarilov eller skidlov.

Sportlovsrea

Just nu har vi Sportlovsrea på allt!! Passa på att handla apoteksvaror till riktigt bra priser! Du får dessutom fri frakt när du handlar för 199 kr! Få hem dina varor direkt till dörren eller till en PostNord Paketbox nära dig, så att du kan e-handla tryggt i dessa tider!

Ha ett fantastiskt Sportlov! Önskar vi på APOTEK.NU

Sportlov på Apotek Nu
Sportlov på Apotek Nu
Publicerad den

Covid-19

Covid-19 Håll avstånd, e-handla på apotek.nu
Covid-19 Minska smittspridning genom att handla dina receptfria läkemedel och apoteksvaror online på apotek.nu

För att minska spridningen av COVID-19 bedriver APOTEK.NU endast e-handel med receptfria läkemedel & apoteksvaror.

Detta i linje med Folkhälsomyndighetens “Rekommendationer för minskad risk för smittspridning i handeln” från den 23 december. Råden omfattar köpcentrum, affärer, varuhus och butiker.

De uppdaterade råden innebär att ytterligare ansträngningar måste göras för att minska trängsel där många människor normalt samlas och därmed minska risk för smittspridning av coronaviruset, covid-19.

Genom att e-handla receptfritt och egenvårdsprodukter på apotek.nu, slipper du göra onödiga butiksbesök och kan också undvika att resa kollektivt till och från butiken. På så sätt bidrar du till minskad smittspridning av covid-19.

I samband med jul- och mellandagshandeln kan det kräva extra försiktighet för att undvika trängsel. Både individer och verksamheter har ett ansvar att motverka spridning av covid-19. Begränsa helst antalet inköp i butiker. Handla helst på egen hand, undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i affärerna, undvik att i onödan vistas i affärers och köpcentrums lokaler.

E-handla dina apoteksvaror på apotek.nu

apotek.nu kan du E-handla dina apoteksvaror och receptfria läkemedel direkt online på nätet, med dator, surfplatta eller mobil. Allt för att det ska vara enkelt för dig att handla apoteksvaror, receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter när du vill! Samtidigt som du tar ansvar för att begränsa spridningen av covid-19, genom att stanna hemma.

Därför levererar vi också dina varor snabbt och enkelt, var du än befinner dig i landet. Vi skickar dina varor med PostNord. Du kan välja mellan flera olika fraktalternativ, till exempel Leverans vid dörr! Dessutom ger vi dig fri frakt vid order från 199 SEK.

Håll avstånd, stanna hemma vid minsta symptom på covid-19, arbeta hemifrån när du kan, undvik miljöer där trängsel kan uppstå och umgås bara med några få familjemedlemmar eller vänner. Besök INTE apotek om du har symtom på covid-19 eller misstänker att du har covid-19. Apoteken är angelägna om att undvika smittspridning på apotek.

Vill du veta mer om vilka rekommendationer som gäller i samband med covid-19, kan du läsa “Aktuellt om Covid-19” på Krisinformationens hemsida.

Publicerad den 2 kommentarer

PostNord Paketbox – Ett nytt leveransalternativ på apotek.nu

Ta ut ditt paket från apotek.nu
PostNord Paketbox – Ett nytt, enkelt och smidigt leveransalternativ för dina apoteksvaror från apotek.nu

Nu kan vi på apotek.nu erbjuda dig ett nytt leveransalternativ som minskar vardagsstressen. Den nya tjänsten från PostNord innebär att du kan få dina receptfria läkemedel och apoteksvaror levererad till en paketbox som finns på olika platser i närheten av där du bor eller där du ofta rör dig. Du kan hämta ut ditt paket när som helst på dygnet och behöver inte köa på ett utlämningsställe. Tjänsten testas i en pilot i Stockholm med 100 paketboxar som är utplacerade både i bostadsområden och på platser där många rör sig, till exempel på bensinstationer och i livsmedelsbutiker. Genom att boxarna finns där du är sparar du tid och förenklar din vardag. Hämta ditt paket på väg hem från jobbet eller när du tankar din bil. Du slipper stå i kö på ett utlämningsställe!

PostNord paketbox är ett smidigt och enkelt sätt för dig att hämta ut ditt paket från apotek.nu, samtidigt som det är säkert. Paketet kan hämtas när som helst på dygnet. För att hämta dina apoteksvaror och receptfria läkemedel i en paketbox använder du PostNord App och legitimerar dig med Mobilt BankID. Du aktiverar Bluetooth för att öppna luckan.

Så här funkar det:

 • Välj de apoteksvaror och receptfria läkemedel du vill köpa och fortsätt till e-handelskassan. Där markerar du fraktalternativet PostNord Ombud och väljer den paketbox du vill att ditt paket ska levereras till.
 • Du får en avisering via sms eller mail när ditt paket har skannats på PostNords terminal och är på väg till dig.
 • Du får sedan en ny avisering när ditt paket finns att hämta i paketboxen.
 • Ladda ner PostNord appen från AppStore eller från Googel Play.
 • Slå på Bluetooth när du ska öppna boxen och legitimera dig via Mobilt BankID.
 • Klicka på öppna luckan. I appen kommer du att se vilken lucka som ditt paket ligger i.
 • Ta ut paketet och stäng därefter luckan.

Enkelt!

Paketboxar har funnits i Danmark sedan 2008 och leveranssättet har även blivit populärt i Finland, där över 50 procent av leveranserna sker i paketboxar. Det här är en satsning som PostNord gör för att möta den växande e-handeln. Du kan läsa mer om leverans med paketbox på PostNords hemsida. Du kan också läsa om andra fraktalternativ från apotek.nu på sidan Frakt och leverans.

apotek.nu - PostNord Paketbox
PostNord Paketbox – Ett smidigt fraktalternativ för receptfria läkemedel och apoteksvaror från apotek.nu

Publicerad den 1 kommentar

Facebook Shops – apotek.nu öppnar butik på Instagram

Facebook Shops presenterades den 19:e maj 2020 av Mark Zuckerberg. Facebook Butiker gör det enklare för mindre företag som apotek.nu att sälja produkter på Instagram och Facebook. Apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel och apoteksvaror, har noga följt utvecklingen. Därför kan apotek.nu redan idag, den 22:a juli 2020, bara två månader efter att Facebook Shops lanserades i USA, stolt visa upp en färdig Butik på Instagram!

apotek.nu öppnar butik på Instagram med Facebook Shops
Facebook Shops – apotek.nu öppnar butik på Instagram .
Nu kan du handla dina apoteksvaror på Instagram .

Facebook Shops är en ny mobil e-handelsfunktion som gör det möjligt för företag som apotek.nu att enkelt presentera apoteksprodukter för hälsa och skönhet på Facebook och Instagram. Genom att använda Facebook butiker kan apotek.nu sälja egenvårdsvaror direkt från vår Instagram profil och Facebook sida. Vi kan även nå användare som är intresserade av hälsa och egenvård via Instagram Stories eller med annonser.

Enkelt att handla på Instagram.

Vi på apotek.nu vill att det ska vara enkelt och smidigt för dig att handla dina receptfria läkemedel och apoteksvaror för egenvård. Eftersom du säkert har viktigare saker att lägga tid på än att stå i kö i en butik. Dessutom använder nästan alla Instagram eller Facebook, så varför inte köpa dina apoteksvaror där, utan att krångla med olika appar! Sedan levererar vi snabbt och enkelt dina varor var du än befinner dig i landet.

Facebook Shops är en del i Facebooks arbete med att stödja mindre företag under coronavirus pandemin. I framtiden kommer Facebook också att tillåta mindre företag som apotek.nu att sälja produkter till kunder genom chattfunktionerna i WhatsApp, Messenger och Instagram Direct. Dessutom kommer vi även kunna tagga produkter under livestreams på olika plattformar.

Facebook Shops - apotek.nu butik på Instagram
Apotek.nu öppnar butik på Instagram med Facebook Shops –
Bli först med att handla dina apoteksvaror på Instagram.

Besök Instagram profilen @apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel och apoteksvaror och göra ditt första köp i en riktig Instagram Butik, redan idag! – Framtidens apotek NU!

Publicerad den

apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel i mobilen

Receptfria Läkemedel och Apoteksvaror för Egenvård – apotek.nu

apotek.nu – Apoteket för Receptfria Läkemedel och Apoteksvaror för Egenvård – i Mobilen NU!

apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel i mobilen, hittar du apoteksvaror för egenvård samt receptfria läkemedel. Både för dig själv och din familj. Hos apotek.nu kan du fylla på ditt hemmaapotek med trygga, välkända varumärken. Du får snabb leverans oavsett var du bor i vårt vidsträckta land.

Du handlar enkelt med mobilen, surfplattan eller datorn, dygnet runt och du slipper besöka apoteket för att handla dina receptfria läkemedel och apoteksvaror. Dessutom betalar du tryggt med Klarna. Vi erbjuder även fri frakt när du handlar för 199 SEK.

Följ @apotek.nu på Instagram , Facebook eller Google ifall du vill ta del av våra senaste uppdateringar, tävlingar och erbjudanden. Du hittar även mer i vår blogg. Där postar vi allt från produktnyheter, tävlingar till trevliga inlägg i samband med till exempel Påsk och Sportlov.

Välkommen till apotek.nu – Apoteket för receptfria läkemedel i mobilen😊