Publicerad den

Sportlov

Sportlov på APOTEK.NU

Sportlov! Nu är sportloven i gång runt om i landet. Det blev kanske inte som du tänkt dig i år med skidresan eller utlandssemestern. Vi får göra det bästa i dessa tider och ta vara på ledigheten under sportlovet. Passa på att njuta av tiden med familjen och gör något tillsammans. Även enklare aktiviteter och upplevelser ger kvalitétstid och skapar närhet.

Sportlov handlar om att röra på sig och det kan man göra på många sätt tillsammans, ta en lång promenad på ställen ni inte varit på tidigare, utmana varandra i ”Just Dance” eller ta med pulkan ut och åk. Om det finns snö… Ifall du vill ha tips på sportlovsaktiviteter finns det bra information på Svenska Turistföreningen och på Barn i Stan Stockholm.

Sportlov förr i tiden

Visste du att sportlovet infördes i Sverige redan på 1940-talet? Man kallade sportlovet för kokslov men det kallades även för bränslelov. Koks är en sorts stenkol som man använde för att värma upp bostäder, men koks använde man även för att värma skolorna. Under andra världskriget var det ransonering och man ville spara på uppvärmningen och därför införde man lovveckan. Barnen fick vara lediga istället! De var före sin tid när de minskade användningen av fossila bränslen. Klimatsmart!

För att de lediga skolbarnen skulle ha någonting att göra ordnade man olika friluftsaktiviteter, främst vintersporter, ibland i de svenska fjällen. Under 1950-talet ville man också ha sportlov för att minska smittspridningen under förkylnings- och influensasäsongen i februari. Även där var de före sin tid med social distansering!

Sportlovet i Sverige äger rum från vecka 7 till vecka 10. I Stockholm är alltid det sportlov vecka 9. Man kallar ibland även sportlovet för februarilov eller skidlov.

Sportlovsrea

Just nu har vi Sportlovsrea på allt!! Passa på att handla apoteksvaror till riktigt bra priser! Du får dessutom fri frakt när du handlar för 199 kr! Få hem dina varor direkt till dörren eller till en PostNord Paketbox nära dig, så att du kan e-handla tryggt i dessa tider!

Ha ett fantastiskt Sportlov! Önskar vi på APOTEK.NU

Sportlov på Apotek Nu
Sportlov på Apotek Nu